Anasayfa
USİAD’DAN KKTC BAŞKONSOLOSLUĞU'NA TAZİYE ZİYARETİ
Pazartesi, 23 Ocak 2012 11:48

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) Genel Sekreteri Birol Başaran başkanlığındaki heyet KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatı nedeniyle KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’na 23 Ocak Pazartesi günü taziye ziyaretinde bulundu.

USİAD heyetini KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak karşıladı.

USİAD Genel Sekreteri Birol Başaran, ziyarette şunları kaydetti:

 

"Sayın Rauf Denktaş'ı kaybetmenin milletçe derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kıbrıs Türkünün bağımsızlık ve özgürlük davasının önderi olan Denktaş, hem ulusumuzun bir kahramanı hem de büyük bir dünya lideridir. USİAD olarak birçok platformda kendisiyle birlikte yer almış olmanın ve birlikte mücadele vermenin onurunu duyuyoruz. Ömrünü Kıbrıs Türklerinin varoluş ve egemenlik mücadelesine adamış; işgale, esarete karşı direnişin lideri olmuş Sayın Denktaş’ı millet olarak her zaman şükran ve minnetle anacağız”.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak da şunları dile getirdi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Denktaş Türklük var oldukça var olacaktır. Yaşamıyla olduğu gibi vefatıyla da büyük bir birliği sağlamıştır. Bizi toplumun her kesimi, gerek devlet makamların gerekse de kitle örgütleri, vatandaşlar taziye için ziyaret ediyorlar. Bundan büyük bir onur duyuyoruz.
Sayın Denktaş, istikrarlı duruşunu her zaman korumuş, idealleri uğruna mücadele vermiş bir liderdir. Düşmanlarının bile saygı gösterdiği, ileri görüşlü bir liderdi.
Bugün anavatanımızın da desteğiyle, KKTC’nin sonsuza dek yaşayacağına olan inancımız sonsuzdur”.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam