Anasayfa Haberler Yatırımcı temkinli, piyasaya katılım hız kesti
Yatırımcı temkinli, piyasaya katılım hız kesti

Yurtdışından gelen makroekonomik veriler risk algılamasını zayıflatırken, hisse senetleri piyasasında temkinli ve karışık tablo hakim.

Küresel piyasada kısa süreli Yunanistan iyimserliğinin ardından, zayıf gelen PMI verileri risk algısını olumsuz yönde etkiledi. Emtia cephesinde eğilim yukarı yönlü olurken, hisse senetleri cephesinde satıcılı görünüm izleniyor.

 

Yükseliş trendini koruyan İMKB ise son iki gündür temkinli görünüm içinde. Açılışını 39 puan artışla 60.895 puan seviyesinden yapan Bileşik Endeks, 60.500 seviyelerine doğru gevşedi. Bu arada Morgan Stanley, Türkiye hisse senedi piyasası için tavsiyesini, "eşit ağırlık"tan (equalweight), "ağırlık azalt"a (underweight) düşürdü. Morgan Stanley konuya ilişkin raporunda, Türkiye hisse senedi piyasasında yıl başından bu yana dolar bazında yüzde 27.5'lik güçlü performansa dikkat çekti.

 

Döviz cephesinde ise para politikasında gevşemenin devam edeceği beklentileri Dolar/TL'de aşağı yönlü hareketi frenliyor. Euro/Dolar bu sabah itibariyle 1.3270 sent seviyelerinde işlem görürken, Dolar/TL 1.76 seviyesinde. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.7590/1.7615 düzeyinde yer alıyor. Euro ise 2.3376'dan işlem görüyor.

Dün yüzde 8.88 ile 20 Ekim'den bu yanan en düşük seviyeyi gören ve ardından yeniden yüzde 9 seviyesine çıkan gösterge faiz ise yeni güne hafif gevşeme ile başlıyor. Yüzde 8.98 seviyesi test edilirken, şu sıra gösterge faiz yüzde 9.02 bileşikten işlem görüyor.

Altın yılın yeni zirvesinde

Bu arada uluslararası piyasada altının onsu 1.781 dolara çıkarak bu yılın zirve seviyesini gördü. Geçen yılı 1.564,50 dolardan kapatan altın, yeniden yükselişe geçti. Uluslararası piyasada altının ons fiyatı 1.781,82 dolara çıkarak bu yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Altın bu seviyeleri son olarak geçen yıl kasım ayında görmüştü. Sene başından bu yana yüzde 13,35 oranında değer kazanan altın, şu dakikalarda 1.773,22 dolardan işlem görüyor.

Brent Petrol 122 dolar seviyesinde

Öte yandan ABD ham petrolünün Nisan ayı teslimi varil fiyatı bugünkü işlemlerde 105 dolar ve Londra Brent tipi ham petrolün Nisan ayı teslim fiyatı 122 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Batı Teksas tipi ham petrolünün Nisan ayı teslimi varil fiyatı bugün Asya'daki işlemlerde 38 sent azalarak 105,90 dolardan satılmaya başladı. ABD ham petrolünün varil fiyatı dün 3 sent artarak günü 106,28 dolardan kapatmıştı.

Londra Brent tipi ham petrolün Nisan ayı teslimi varil fiyatı da 20 sent  azalarak 122,70 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. (dünya)

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam