Anasayfa Haberler Sektörel güvende artış kısa sürdü
Sektörel güvende artış kısa sürdü

Yeni yıla hızlı başlayan hizmet, perakende ve inşaat sektörü güven endekslerinde şubat ayı düşüş meydana geldi. Hizmet ve perakendede 100 referans puanın üzerinde yer almayı sürdürürken inşaat sektörü güveni 83,8 değerine indi.

Sektörel güven endeksleri şubat ayında tekrar düşüşe geçti. Hizmet sektörü güven endeksinde yüzde 1,3, perakende ticaret sektörü güven endeksinde yüzde 1,5 ve inşaat sektörü güven endeksinde yüzde 3,7'lik düşüş kaydedildi. Sektörel güven endekslerinde düşüşe rağmen hizmet ve perakende sektörü güven endekslerinin 100 puan üzerinde yer alması mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğin sürdüğüne işaret etti.
"Sektörel Güven Endeksleri Şubat 2018" raporunu açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi ocak ayında 102 iken, Şubat ayında yüzde 1,3 oranında azalarak 100,7 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini ve “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısı ise arttı.
Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu ve hizmetlere olan talep endeksleri sırasıyla yüzde 2,5 ve yüzde 4,5 azalırken, hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 2,8 arttı.(dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam