Anasayfa Haberler Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı açıklandı
Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı açıklandı

"Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı" kapsamında alınan kararlar belli oldu...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı"nın detaylarını paylaştı. Albayrak, açıklayacakları programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacaklarını belirterek, "Girdi maliyetlerini düşürecek, fiyatlarda oluşan hareketliliğin firmalarımızı zarara sokmayacak ve işsizliği artırmayacak bir program üzerinde çalıştık" dedi.
Ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendiren Albayrak, "Spekülatif ataklar ağustos ve eylül ayı ile birlikte püskürtülmüştür" diye konuştu.
Albayrak, "Bugün kar artırma amacıyla yapılacak her girişim, yakın gelecekte daha büyük zararlara neden olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Asgari yüzde 10 indirim uygulanacak

Enflasyon mücadelesini firmaların da destekleyeceğine işaret eden Albayrak, şöyle devam etti: "Bu mücadeleye katılacak tüm firmalarımız, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirim uygulayacaklarını beyan etti.

Elektrik ve doğal gaza zam yok

Mücadeleye ilişkin detayları paylaşan Albayrak, "Yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak" dedi.

İşletmelere destek

Çalışmalar kapsamında işletmelerin de destekleneceğini bildiren Albayrak, "İşçi çıkarmalarının önüne geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz" dedi.

Banka kredi faizlerinde indirim

Kredilerini de değerlendiren Albayrak, şöyle konuştu: "1 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacağını söyledi."

"Fırsatçılıkla etkin mücadele sürecek"

Bakan Albayrak, "Fırsatçılık ve stokçulukla etkin mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam