Anasayfa Haberler Geri kazanım OSB geliyor
Geri kazanım OSB geliyor

EBSO tarafından 'geri kazanım sanayisinin' düzenli ve modern şekilde sanayileşmesi adına projelendirilen ve Kemalpaşa bölgesinde Türkiye'de ilk olarak hayata geçirilmesi planlanan 'Geri Kazanım İhtisas OSB' için çalışmalar hızlandı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından 'geri kazanım sanayisinin' düzenli ve modern şekilde sanayileşmesi adına projelendirilen ve Kemalpaşa bölgesinde Türkiye'de ilk olarak hayata geçirilmesi planlanan Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar hızlandı. Sıfır atık projesi kapsamında toplanılan atıkların en ekonomik, modern ve çevre duyarlılığı yüksek tesisler tarafından geri kazanılmasının sağlanması amacıyla kurulması amaçlanan Geri Kazanım İhtisas OSB, EBSO Atıkların Geri Kazanılması Sanayi Komitesi üyeleri tarafından projelendirildi.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Sıfır atık projesi kapsamında toplanılan atıkların en ekonomik, modern ve çevre duyarlılığı yüksek tesisler tarafından geri kazanılmasının sağlanması amacıyla bu yola çıktık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucunda Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması yönünde yasal bir engel olmadığı şeklinde görüş yazısı alındı. Yerelde de konunun paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Geleceğimiz ve çocuklarımız için bu projeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Sıfır atık projesi kapsamında toplanılan atıkların en ekonomik, modern ve çevre duyarlılığı yüksek tesisler tarafından geri kazanılmasının sağlanması amacıyla kurulması amaçlanan Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, EBSO Atıkların Geri Kazanılması Sanayi Komitesi üyeleri tarafından projelendirildi. Kent merkezinde birçok düzensiz geri dönüşüm tesisinin çevreye zarar verdiğini ve sağlıksız bir ortam oluşturduğunu vurgulayan Yorgancılar "Çalışmalar sonucunda, sorunun çözümü için en uygun yöntemin 'Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' kurulması olacağı yönünde karar verilmiştir. Bu kararın ardından böyle bir organize sanayi bölgesi kurulması halinde, gelecek talep konusunda üyelerimize EBSO tarafından yapılan duyurunun ardından, üyelerimizden  yer tahsisi için ön talep gelmiştir. EBSO'nun, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimlerine istinaden Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması yönünde yasal bir engel olmadığı şeklinde görüş yazısı alınmıştır" diye konuştu. (Sanayi Gazetesi)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam