Anasayfa Haberler MTV zammı belli oldu
MTV zammı belli oldu

Motorlu Taşıtlar Vergisi bazı gruplar için yeniden değerlemenin altında belirlendi. 2019’ta tescil edilecek araçlar için MTV yüzde 15,9 olacak.

Her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 1 sayılı tarife ile 6. maddesinde yer alan 2 ve 4 sayılı tarifeler ve geçici 8. maddesinde yer alan 1/A sayılı tarifesindeki araçlar için 2019’da yüzde 15,9 oranında artırılacak. Diğer araçların MTV’si ise yeniden değerleme oranı olan yüzde 23,73 oranında artırılacak. Cumhurbaşkanı’nın bazı dolaylı vergilere yönelik artışlarda yeniden değerleme oranına göre artış ya da azalış yapma yetkisi bulunuyor.
İlgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar gereği, 1 sayılı tarife olan “Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri” tanımlı taşıtların MTV’si yüzde 15,9 oranında artacak.
6. maddesinde yer alan 2 sayılı tarifede, “minibüs, panel van ve motorlu karavanlar, otobüs ve benzerleri, kamyonet, kamyon, çekici ve benzerleri” tanımlı taşıtlarda da yüzde 15,9 oranında artış olacak. (Mehmet Kaya-Dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam