Anasayfa Haberler Tekstilin Silikon Vadisi için girişimciler aranıyor
Tekstilin Silikon Vadisi için girişimciler aranıyor

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Bursa TSO ve BEBKA iş birliğinde tekstilde yeni teknoloji ve metotlarla katma değerli ihracatın artırılması amacıyla 22-23 Ekim tarihlerinde Techxtile Start-Up Challenge düzenlenecek.

Tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcileri, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Bursa TSO ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde düzenlenecek Techxtile Start-Up Challenge etkinliğinde bir araya gelecek. Tekstil ihracatında katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılması, yeni girişimci ve tasarımcıların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenecek etkinlik, Bursa’yı dünya tekstil ve hazır giyim endüstrisinin Silikon Vadisi yapmayı hedefliyor. 22-23 Ekim tarihlerinde Bursa Merinos Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik için başvurular 11 Eylül tarihine kadar devam edecek. Dereceye giren projeleri uluslararası ticarete kazandıracak ödüller dağıtılacak.

6 FİNALİSTE ÖDÜL

Organizasyonun tanıtıldığı basın toplantısı, UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in ev sahipliğinde Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim katılımı ile gerçekleştirildi.
Pınar Taşdelen Engin, yarışmaya tekstilde bilişim, yenilikçi malzemeler, teknik tekstiller, sektöre özel uygulamalar, yeni üretim süreçleri, çevreci ve sürdürülebilir alanlar konularında projelerin kabul edileceğini, 23 Ekim tarihinde yarışacak yerli-yabancı 18 proje arasında 6 finalistin ödül almaya hak kazanacağını söyledi.
Engin, “Dereceye giren proje sahipleri Milano’da 10 gün sürecek Kuluçka ve Hızlandırıcı Programına katılım, bir yıl süreyle profesyonel mentorluk desteği, Ulukoza programı ile 200 bin TL değerinde TÜBİTAK hibesine başvurma desteği, patent başvurusu ve yüzde 100 firma kuruluş desteği, şirket kurma masraflarının karşılanması, bir yıllık muhasebe desteği, Bursa Teknik Üniversitesi Kuluçka Merkezi imkanlarından faydalanmak gibi ödülleri almaya hak kazanacak” dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam