Anasayfa Haberler Türkiye’nin ilk yerli endüstriyel enzim fabrikası açıldı
Türkiye’nin ilk yerli endüstriyel enzim fabrikası açıldı

İstanbul Tuzla’daki ilk yerli endüstriyel enzim fabrikası, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla açıldı.

İstanbul Tuzla’daki ilk yerli endüstriyel enzim fabrikasının açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enzim ithalatına yılda 150 milyon dolar harcadığımızı belirterek, “Bu fabrika sayesinde yüzde 100 dışa bağımlı olduğumuz enzim ithalatını engelleyebileceğiz” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, enzim ihtiyacının yerli ve milli üretimle karşılanacağını kaydetti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde faaliyet gösteren, Afrika’dan Rusya’ya kadar bölgedeki ilk endüstriyel enzim fabrikası olan LIVZYM Biyoteknoloji’nin açılışına katıldı.
Açılışta konuşan Bakan Varank, “Bu fabrika sayesinde, yüzde 100 dışa bağımlı olduğumuz enzim ithalatını engelleyebileceğiz. Çok farklı enzimlerin ithalatına yılda 150 milyon dolar harcıyoruz. 5 senelik bir dönemde, kapasite artışıyla birlikte bu tutarın yüzde 90’ını ülkemizden karşılayabiliriz. Bu fabrika ilk aşamada gıda güvenliğini odağına alarak; un ve früktoz şurubu üretiminde kullanılan endüstriyel enzimleri tamamen yerli ve milli imkânlarla üretmeyi hedefliyor. Tek başına bu alanda Türkiye, yılda 30 milyon dolar ithalat yapıyor” dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam