Anasayfa Basında USİAD Bizden Haberler Atatürk İlke ve Devrimlerinin, Ulusal Ekonomi davasının yılmaz neferi, değerli büyüğümüz iş adamı Murtaza Çelikel'i kaybettik
Atatürk İlke ve Devrimlerinin, Ulusal Ekonomi davasının yılmaz neferi, değerli büyüğümüz iş adamı Murtaza Çelikel'i kaybettik



Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz neferi, iş adamı, siyasetçi, derneğimiz USİAD'ın kuruluşundan bu yana üyesi ve danışmanı değerli büyüğümüz Murtaza Çelikel'in kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
Değerli büyüğümüz, USİAD üye ve danışmanı, İTO eski başkanlarından, iş adamı Murteza Çelikel aramızdan ayrıldı. Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyetimizin ve Ulusal Ekonomi davasının yılmaz neferi olan Çelikel, kurulduğu günden bu yana USİAD bünyesinde yer aldı.
Engin birikimi ve tecrübelerine sık sık başvurduğumuz Çelikel, USİAD 7. Olağan Genel Kurulu'na katılmış ve duygu dolu bir konuşma yapmıştı. Çelikel, “Siz her zaman onurlu ve namuslu durmayı başardınız. Böylesi onurlu ve haklı bir dava, Cumhuriyet ve Ulusal Ekonomi ve üretim davası sizlerin sayesinde her zaman devam edecektir” demişti. Ülkenin zor günler geçirdiğini belirten Çelikel, bütün yaşananlara rağmen Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduğunu vurgulamıştı.
Genel Kurul'da derneğimiz önceki başkanlarından Fevzi Durgun ve Birol Başaran kendisine bir teşekkür plaketi sunmuştu.



ÇYDD eski Genel Başkanı ve Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Aysel Çelikel'in eşi olan Murtaza Çelikel'in yaşam öyküsünü anlattığı "Benim Küçük İmparatorluğum" adlı bir de kitabı bulunuyor.
Değerli büyüğümüz Murtaza Çelikel'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesinin ve ulusumuzun başı sağ olsun.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam