Anasayfa Haberler Hazır giyim ve konfeksiyon temsilcilerinden markalaşma çağrısı
Hazır giyim ve konfeksiyon temsilcilerinden markalaşma çağrısı

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Başkanı Gürkan Tekin, dünyanın 229 ülkesine dış satım yaptıklarını belirterek, firmaların kaliteli üretimlerini doğru kullanıp markalaşmaya yönelmeleri gerektiğini belirtti.

Sektörlerinin koronavirüs sürecinde başta medikal olmak üzere giyim ile ev tekstili ürünlerinin dış satımında önemli bir ivme yakaladığını belirten AHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, 229 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini yılın ilk 4 ayında dış satımdan 112 milyon 936 bin dolarlık gelir elde edildiğini ifade etti.

Sektörlerinin, dünyada yakaladığı başarıyı devam ettirmeyi amaçladıklarının altını çizen Tekin, sözlerine şöyle devam etti:
"Devletimizin, esnafımıza ve KOBİ'lere sağlamış olduğu nefes aldırıcı hibe destekleri çok fayda sağladı. Piyasaya bir canlılık getirdi. Bu konuda devletimize teşekkür ediyoruz. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü olarak kalite yönünden dünyada önde gelen ülkelerden biriyiz. Bu kaliteli üretimimizi doğru kullanmamız ve markalaşmaya yöneltmemiz lazım. Ciddi bir yüksek girdi sağlayacak bir ihracat ivmesini ancak bu şekilde sağlayabiliriz. Katma değerli ürünler üreterek yolumuza devam etmek istiyoruz."

Markalaşma yolunda destek beklediklerini dile getiren AHKİB Başkanı Gürkan Tekin, artan hammadde girdileri ve özellikle enerji maliyetlerindeki artışlar nedeniyle bir yıl ödemesiz, uzun vadeli ve düşük faizli kredilerin sağlanmasına şiddetle ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam