Anasayfa Haberler Haftada en az 5 esnaf işini kapatıyor
Haftada en az 5 esnaf işini kapatıyor
Pazartesi, 17 Eylül 2012 10:14

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılır açılmaz perakende yasasının bir an önce yasalaşması gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılır açılmaz perakende yasasının bir an önce kanunlaşması gerektiğini belirterek "Yasanın geciktiği her hafta en az 5 esnaf işini kapatıyor, en az 10 aile aç kalıyor.

 

2012 yılı sonu itibariyle Ankara'daki AVM sayısının 40, İstanbul'da 120'ye ve ülke genelinde ise bu rakamın 350 çıkması bekleniyor. AVM'lerin bu kadar plansız artması Anadolu'daki esnafı bitirmiş durumda. Şuan Anadolu'da esnaf kalmayacak şekilde yok olma noktasına geldi" dedi.

Özellikle büyük şehirlerde mantar gibi çoğalan AVM'lerin sadece esnaf ve sanatkarı değil kendi kendilerini de bitirdiklerini söyleyen Palandöken, "Artık AVM'ler de yavaş yavaş kapanmaya başlıyor. Bu durumun en vahim tarafı ise AVM olarak yapılan binaların başka hiçbir amaçla kullanılamamasıdır. Kapanan AVM'lerden ne otel olur, ne hastane, ne de okul. Sonuçta plansız yapılan AVM'ler için milli servetimiz buhar olup uçuyor. AVM'lerin açılmasına içinde şehir planlamacıları ve ilgili meslek kuruluşlarının da olduğu bir komisyon karar vermeli" diye konuştu.

Bazı mağazaların vitrininde yılın 365 günü indirim tabelasının bulunduğunu söyleyen Palandöken, "Yılın 365 günü indirim olmaz. Ürünün normal fiyatına indirimli diye etiket koyanlar halkı yanlış yönlendiriyorlar. Bu da aşırı tüketime ve çok sayıda aile sorunlarına neden oluyor. Oysa ülkemizin tasarruf oranları tarihinin en düşük seviyelerine ulaştı. Bu nedenle indirimlerin tarihi belirlenmeli ve meslek odalarının izni alınarak, yaz ve kış sezonu olmak üzere yılda sadece iki kez indirim yapılmasına izin verilmelidir" dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam