Anasayfa Basında USİAD Bizden Haberler Genel Başkanımız Fevzi Durgun KAISİAD’ın “Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeri ve Önemi” Paneline Katıldı
Genel Başkanımız Fevzi Durgun KAISİAD’ın “Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeri ve Önemi” Paneline Katıldı
Çarşamba, 15 Haziran 2011 14:18

Derneğimizin Genel Başkanı Fevzi Durgun, Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği KAISİAD’ın 29 Mayıs günü Beşiktaş Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeri ve Önemi’ paneline konuşmacı olarak katıldı.

Açış konuşmasını KAISİAD Genel Başkanı Süreyya Çinik’in yaptığı panelin diğer konuşmacıları Prof. Dr. Selçuk Demirbulak, Prof. Dr. Ayhan Toraman, Türkiye Yardım Sevenler Derneği İstanbul Şube Başkanı Yıldız Laçinel ve Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Levent Karadağ’dı.

 

“USİAD Sanayicilerin Kalp Atışlarının Sesidir”

Genel Başkanımız Fevzi Durgun, KAISİAD’ı böyle bir konuya ev sahipliği yaptığından dolayı kutlayarak başladığı konuşmasında, “USİAD olarak sanayicilerin kalp atışlarının sesiyiz” dedi. Gittikçe ithalata dayanan Türk sanayisinin, katma değerle ayakta durmaya çalıştığının altını çizen Durgun, “son yıllarda birçok sanayicimiz iflas bayrağını asmış ve ticarete kapılarını kapatmış, sanayici bugün kimliğini arıyor” diye konuştu.

Konuşmasında AR-GE’nin önemine de değinen Başkan Durgun, “AR-GE’si olmayan bir kalkınma düşünülebilir mi” diye sordu ve şunları belirtti: “Buna yardımcı olmak adına USİAD olarak, ülkemizin çeşitli bölgelerinde AR-GE çalışmaları yaparak Bakanlıklara kaynak bilgiler sunduk. Ancak bunları kendi icraatlarıymış gibi yansıtmalarına rağmen bir arpa boyu mesafe alamadıkları ortada. Çünkü üretici sanayicimizi ithalatçılığa teslim etmeye çalışan bir yönetim anlayışı var.”

“Enerji Darboğazını Aşmanın Kaynakları”

Konuşmasının ilerleyen bölümünde enerji sorununa da değinen Genel Başkanımız Fevzi Durgun, “Güneş ve rüzgâr enerjisinin önemi daha iyi anlaşılmaya başlandı ancak, özel sektöre imkânlar kısıtlanıyor ve bu da gelişmenin önünü kesiyor” şeklinde konuştu.  Bu konuda USİAD’ın birçok panel ve sempozyum düzenlediğini hatırlatan Durgun, “Belki ulusal medyada fazla yer bulamadık fakat, kendi yayın organımız olan Bildiren Dergisiyle birçok kişiye etkinliklerimizi ulaştırdık” dedi.

Genel Başkanımız konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Su Kaynakları bakımından başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu çok zengin rezervlere sahip olduğundan, İsrail bizimle tatlı tatlı köşe kapmaca oynuyor ve gözlerini buralara dikmiştir. İşte bu nedenle, siyaset üstü sivil toplum ülke genelinde her türlü milli servet ve değerin sahibi ve aynı zamanda denetçisi konumunda olmalıdır ki, buna da tam Demokratik Kitle Örgütü gömleği giydirilmeli. Bu tür çalışmalara hâkim bir sivil toplum bilincini sizinle her zeminde paylaşmayı arzuluyoruz”.

Panelin sonunda konuşmacılara Kars, Ardahan ve Iğdır’ı simgeleyen özel hazırlanmış plaketler verildi.  
Genel Başkanımız Fevzi Durgun’a plaketini KAISİAD Genel BaşkanYardımcısı Ahmet Kekse takdim etti.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam