Anasayfa Haberler
Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe eylülde 16,9 milyar TL açık verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçenin eylül ayında 16,9 milyar lira, ocak-eylül döneminde ise 12 milyar lira açık verdiğini belirterek, "Geçen sene aynı dönemde bütçe açığının 13,4 milyar lira olduğu dikkate alındığında 9 aylık bütçe gerçekleşmemiz, geçen seneye göre 1,4 milyar liralık bir iyileşmeyi ifade etmektedir" dedi.

Devamını oku...
 
2017 tahmini bütçesi açıklandı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılı bütçe giderlerini 645,1 milyar lira, faiz hariç bütçe giderlerini 587,6 milyar lira, bütçe gelirlerini 598,3 milyar lira, bütçe açığını 46,9 milyar lira olarak öngörüldüğünü açıkladı.

Devamını oku...
 
Enflasyon sepetine gıda ayarı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyon sepetinde gıdanın yüzde 24’lerde olan ağırlığının yıl sonundaki güncelleme ile yüzde 20’nin altına ineceğini söyledi.

Devamını oku...
 
Türkiye’de ilk toz bal üretimi başladı

Adana'da bal üretim ve ambalajlaması yapan bir firma, Türkiye'nin ilk toz balını üretti.

Devamını oku...
 
TESK: Kadın üye sayımız yüzde 30 arttı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada, son üç yıl içerisinde kadın esnaf sayısının yüzde 30 artış ile 189 bin 337’den 248 bin 331 ye çıktığını belirtti. Palandöken ayrıca, “Kadın esnaf ve sanatkar sayısındaki artış yeter değil. Kadın esnaf ve sanatkar sayısının artırılması için daha çok desteklenmelidir” dedi.

Devamını oku...
 
İstanbul Finans Merkezi'nin temeli atıldı

Bittiğinde 50 bin kişinin çalışacağı ve günlük 25 bin ziyaretçinin geleceği İFM'de Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla ilk kazma vuruldu.

Devamını oku...
 
Ekonomi Bakanı Zeybekci: TL'deki değer kaybı geçici

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı, tamamen bizim dışımızdaki sebeplerden kaynaklanan, uluslararası piyasalardaki hareketlenmelerden kaynaklanan, geçici bir durumdur" dedi.

Devamını oku...
 
Yatırım için direkt uçuş talebi

Başkentli sanayiciler, doğrudan uçuş olmayan ülkelerden yatırımcı gelmediğini belirterek, yatırım için direkt uçuşların artırılmasını istedi.

Devamını oku...
 
Toplam kredi stoku 1,9 trilyon liraya yükseldi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre, bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından doğrudan kullandırılan nakit krediler 1 trilyon 909 milyar liraya yükseldi.

Devamını oku...
 
Tarımda üretici fiyatları yüzde 1 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım - ÜFE), 2016 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,01, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,38, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,39 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 5,37 artış gösterdi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam