Anasayfa Basında USİAD
Demir: "Savunma sanayisinde hedef mutlak yerlilik"
Haberler

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2020 ve sonrası için belirlenen hedefin; temel ve ileri teknolojilerde mutlak yerlilik olduğunu söyledi.

Devamını oku...
 
İhracat birim değer endeksi eylülde yüzde 3,4 azaldı
Haberler

Türkiye İstatistik Kurumu,eylül ayı Dış Ticaret endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, ihracat birim değer endeksi yüzde 3,4; İthalat birim değer endeksi yüzde 5,3 azaldı.

Devamını oku...
 
2018'de 499 fuar yapıldı
Haberler

Türkiye coğrafi konumunun avantajı, ulaşım imkanları ve fuarcılık alanındaki deneyimiyle yabancı ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerini derleyen online fuar platformu ExpoValley’e göre, Türkiye’de 2018 yılında düzenlenen 499 fuarı, toplamda 22 milyon 854 bin kişi ziyaret ederken bunların 714 binini yabancı ziyaretçiler oluşturdu.

Devamını oku...
 
Yıllık enflasyon yüzde 8,55 arttı
Haberler

Ekimde enflasyon, piyasa beklentileri çerçevesinde yüzde 2 artış gösterdi. Yıllık enflasyon baz etkisiyle yüzde 9.26'dan yüzde 8,55'e geriledi.

Devamını oku...
 
Vergi harç ve cezalar yüzde 22.58 zamlanacak
Haberler

Yeniden değerleme oranı yüzde 22.58 olarak belirlendi. Motorlu taşıtlar vergisi, pasaport harcı, ehliyet harcı, trafik cezaları yıl başından itibaren yüzde 22.58 zamlanacak.

Devamını oku...
 
Tarım ürünlerine sınırsız ithalat yolda
Haberler

Toprak Mahsulleri Ofisi’ne, patates ve soğan dahil her türlü tarımsal ürünü İhale Kanunu’na tabi olmaksızın ithal etme yetkisi verilmesini öngören madde vergi paketine ilave edildi. Alfabedeki harfler bitince TMO’ya ayrıcalık 'aa' bendiyle verildi.

Devamını oku...
 
TESK Başkanı: Türkçe tabelaya vergi indirimi getirilsin
Haberler

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yabancı tabela kullanılmasının önüne geçmek için Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi getirilmeli" dedi.

Devamını oku...
 
İhracat rakamları açıklandı
Haberler

İhracat rakamları Ticaret Bakanı Pekcan tarafından açıklandı. Ekim ayı ihracatı GTS sistemine göre 16 milyar 336 milyon dolar olarak gerçekleşti. İlk 10 aydaki kümülatif ihracat ise yüzde 2,1'lik artışla 148 milyar 842 milyon dolar oldu.

Devamını oku...
 
Hazinenin 2020 finansman programı belli oldu
Haberler

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın internet sitesinde, 2019 yılı gelişmeleri ve 2020 yılı öngörülerini içeren 'Hazine Finansman Programı' yayımlandı.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası enflasyon raporunu açıkladı
Haberler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal yılın son enflasyon raporunu açıkladı. Merkez Bankası, 2019 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 13.9’dan yüzde 12’ye düşürdü.

Devamını oku...
 
Diğer Makaleler...
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

Sayfa 9 / 29

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam